Parhaat asiat ovat aina yksinkertaisia. Ja hyvä tomaattikastike on yksi niistä! Tuoreista tomaateista tehty kastike on tuhat kertaa maukkaampi kuin säilötyistä tomaateista tehty.

Tarvitset:


🍅 Pikkutomaatteja rasiallisen

🍅 2-4 valkosipulin kynttä

🍅 Reilusti tuoretta basilikaa

🍅 Öljyä paistamiseen
🍅 Balsamicoa
🍅 Suolaa, sokeria ja mustapippuria
🍅 Spagettia (jos haluat täyttävämmän annoksen, käytä esim. mustapapu- tai linssispagettia)
🍅 Halutessasi annoksen päälle parmesan juustoa raasteena tai vegaaniseen annokseen ravintohiivahiutaleita lisää makua tuomaan. Maistuu kyllä ilman näitäkin 😋

Tee näin:
🍝Laita kattilaan vesi kiehumaan spagettia varten. Kuori ja pilko valkosipulin kynnet pieneksi. Puolita tomaatit ja pieni basilika.
🍝 Kuumenna reilu loraus öljyä pannulla ja kuullota valkosipulia hetki. Laita spagetti kiehumaan kattilaan.
🍝 Lisää puolikkaat tomaatit, anna kypsyä hetki.
🍝 Lisää noin 1tl sokeria ja 1/2 tl suolaa, sekoita ja ”litistele” lastalla tomaatteja samalla.
🍝 Lisää mustapippuria ja basilika.
🍝 Kun spagetti on lähes kypsää, lisää tomaattikastikkeeseen loraus balsamicoa, sekoita ja anna kastikkeen mausta hetki miedolla lämmöllä. Maista ja mausta, mikäli siltä tuntuu.
🍝 Valuta spagetti ja annostele lautaselle spagetti ja kastike. Lisää halutessasi parmesania ja basilikaa annoksen päälle.