Jooga

Jooga on mielen liikkeen äärelle pysähtymistä, keskittymistä ja itsensä kehittämistä. Jooga antaa parhaimmillaan keholle ja mielelle lisää liikkumatilaa. Yksi nauttii asanaharjoittelun venyttävästä ja voimistavasta muodosta ja toinen haluaa hiljentyä meditoiden ja keskittää mieltään pranayama (hengityksen ohjaus) harjoittelun parissa. Jooga voi olla myös elämäntapa, joka sisältää paljon filosofiaa, tietoa, oppeja ja harjoituksia itsensä kehittämiseen. Meillä kaikilla on oma tarkoituksemme harjoittaa joogaa. Jokainen tarkoitus on tärkeä ja vie eteenpäin tiellämme joogan maailmassa. 

Valotilan joogaharjoitukset ovat kokonaisvaltaisia mielen ja kehon harjoituksen yhdistelmiä, jotka tuottavat rauhaa ja hyvinvointia osallistujilleen. Valotila tarjoaa monipuolisen valikoiman erilaisia joogatunteja. Lukujärjestyksestä löydät lempeää joogaa, Yin joogaa ja dynaamisia vinyasatunteja. Valotila studiolla pääset osallistumaan myös lämpö – ja ilmajooga tunneille. Tunneilta löytyy kaikille osallistujille alustat ja muut tarvittavat apuvälineet, mutta voit ottaa mukaan myös oman joogamattosi. 

Joogatunneille voit osallistua kurssina, kertamaksulla tai kymppikortilla.

  • kertamaksu on 15 €
  • kymmenen kerran sarjakortti 120 €

Kymppikortti on voimassa 3kk.

Tunnit voi maksaa etukäteen verkkokaupassa tai liikuntasovelluksella, mutta maksu paikan päällä onnistuu myös hyvin. Maksutapoina verkkokauppa, käteinen, Mobilepay, maksukortti, Smartum, Edenred, ePassi. Maksa tunti >>

Muistathan varata paikkasi Valotilassa pidettäville tunneille varausjärjestelmän kautta. Varaa tunti >

Valotilassa järjestyvät helposti yksityistunnit, polttarit, kokoukset ja juhlat, joihin voit tilata ohjelmaksi erilaisia joogatunteja, luentoja tai treenejä. Rakennamme juuri sinun ja oman porukkasi tarpeita vastaavan kokemuksen. Valotilan salissa pidät helposti myös lasten synttäreitä.

Joogan TEEMAtunnit tiistaisin klo 16.45 ja lauantaisin klo 11.00 kevätkaudella.

La 4.5. Joogaa hermostolle – Päivi S.

Ti 7.5. Yin&Yang – Päivi S.

Ti 14.5. Yogalates – Päivi S.

Ti 21.5. Joogaa hermostolle – Päivi S.

Ti 28.5. Ilmapilates – Päivi S.

Tuntikuvaukset

Lempeä jooga - Seasonal Flow

Tämä tunti venyttää, avaa ja rauhoittaa sopien jokaiselle. Lempeä jooga on nimensä mukaisesti lempeä ja rauhallinen kehon ja mielen harjoitus. Tunti vapauttaa mielen sekä kehon kireydet ja antaa tilaa hengittää vapaammin. Tunti etenee omaa kehoa ja hengitystä kuunnellen. Lempeä jooga sopii erinomaisesti myös ensimmäiseksi jooga tunniksesi tai osaksi viikkosi kehonhuoltoa ja palautumista edistävää ohjelmaa. Lempeillä joogatunneilla harjoitus seuraa vuodenaikojen vaihtumista ja tunnit rakentuvat erilaisten teemojen ympärille.

Lempeän joogatunnin löydät maanantai illasta normaali viikkokalenterissa.

Ilmajooga/ Ilmatarten ilmajooga

Tällä tunnilla antaudumme harjoitukselle kokeillen, leikitellen, riippuen ja roikkuen välillä pääkin alaspäin. Ilmajooga tunti on lempeän Ilmajoogan vauhdikkaampi isosisko. Ilmatarten tunti ei välttämättä sovi ensimmäiseksi ilmatunniksi. Tule ihmeessä tutustumaan lajiin ensin lempeällä tunnilla.

Ilmajoogassa tunnilla käytetään apuna katosta riippuvaa joogaliinaa. Kangas tukee harjoitustamme ja edesauttaa kehoa ja mieltä vapautumaan kireydestä. Kankaan avulla ja painovoimaa uhmaten löydämme aivan uusia puolia joogaharjoituksesta. Ilmajoogatunnilla harjoittelu tapahtuu perinteisesti matolla, osaksi liinan tukea apuna käyttäen tai kokonaan liinan varassa roikkuen.  Ilmajoogatunnille osallistutaan pitkähihaisessa paidassa ja housuissa, sekä ilman koruja. Vältetään myös vahvoja hajusteita. Näin huolehdimme kaikki kankaiden hygieniasta ja kunnosta.

Ilmajoogatunteja  TEEMAssa, tapahtumissa ja tilauksesta.

Aerial Yin (Yin joogaa ilmajoogaliinoin)

Aerial Yin on Yin joogaa ilmajoogaliinoin. Yin jooga tunnilla maadoitamme itseämme harjoitukseen ja asetumme asanaan pitkään ja hartaasti. Lempeä ja rauhallinen joogamuoto rauhoittaa kehoa ja mieltä. Yinjooga tähtää rentoutumiseen ja turhasta luopumiseen.

Harjoituksessa käytetään matalle laskettuja ilmajoogaliinoja, joiden avulla asanoita tuetaan ja niihin saadaan lisää syvyyttä ja intensiteettiä. Tunnilla ei ole inversioita. Tämä tunti soveltuu ensimmäiseksi joogatunniksi.

Aerial Yin tunnit tilauksesta.

Lempeä Ilmajooga

llmajoogassa tunnilla käytetään apuna katosta riippuvaa joogaliinaa. Kangas tukee harjoitustamme ja edesauttaa kehoa ja mieltä vapautumaan kireydestä. Kankaan avulla ja painovoimaa uhmaten löydämme aivan uusia puolia joogaharjoituksesta. Ilmajoogatunnilla harjoittelu tapahtuu perinteisesti matolla, osaksi liinan tukea apuna käyttäen tai kokonaan liinan varassa roikkuen. lIlmajoogan avulla saat uudenlaisen lähestymistavan asanaharjoitteluusi ja näkökulman asanoiden linjaamiseen.  Tunneilla edetään rauhallisesti ja jokainen yksilöllisesti huomioiden. Joogaliinan korkeus asetetaan harjoittelijalle sopivaksi. Ilmajoogatunnille osallistutaan pitkähihaisessa paidassa ja housuissa, sekä ilman koruja. Näin huolehdimme kaikki kankaiden hygieniasta ja kunnosta. 

Tämä tunti soveltuu hyvin ensimmäiseksi ilmatunniksesi.

Lempeä Ilmajooga löytyy viikkokalenteristamme joka toinen viikko.

Lämpöjooga

Lämpöjooga tunti on Valotilan dynaamisin ja voimakkain joogatunti. Suosittelemme Lämpöjoogaa jo jonkin verran jooganneille. 

Lämpö joogatunnilla sali lämmitetään noin 32 asteen lämpötilaan. Lämmitetty sali yhdistettynä fyysiseen joogaharjoitukseen saa ihon helmeilemään hiestä. Onkin tärkeää huolehtia nesteytyksestä. Tunnille on hyvä ottaa mukaan juomapullo ja hikipyyhe. Salin lämpö edesauttaa lihasten, nivelten ja koko kehon lämpenemistä ja harjoitus tuntuu voimakkaammalta. Lämpö myös mahdollistaa syvemmän venyvyyden, miksi onkin tärkeää keskittyä ja kuunnella kehoaan tarkasti välttyäkseen ylirasitukselta.

Lämpöjoogatunteja pidetään  sunnuntaisin ja voit tilata oman tunnit ryhmällesi.

Yoga for Warriors

Tunti on dynaaminen, voimakas ja vahva, kuten soturikin. Harjoitus kutsuu sinut etsimään iloa, syleilemään epävarmuutta haasteita kohdatessa ja oppimaan uutta matkatessasi nöyränä joogan tiellä. Tunnille ovat tervetulleita kaikki joogasta tai fyysisestä harjoittelusta kiinnostuneet. Tämä tunti antaa mahdollisuuden tutustua joogaharjoittelun keholliseen puoleen: voimaan, kestävyyteen, liikkuvuuteen ja kykyyn luottaa omaan ruumiiseen  ja mieleen.

Mielen harjoitus tapahtuu kuin varkain sinnikkyyden ja uuden oppimisen kautta. Leikkisyys maustaa harjoituksen. Asanaharjoitus sisältää vinyasaosuuden, jossa liike ja hengitys yhtyvät, vieden meitä asanasta asanaan.

Soturien omat tunnit pidetään viikonloppu workshoppeina ja tilauksesta. 

Yinjooga (myös lämmitetyssä salissa)

Yin jooga tunnilla maadoitamme itseämme harjoitukseen ja asetumme asanaan pitkään ja hartaasti. Lempeä ja rauhallinen joogamuoto rauhoittaa kehoa ja mieltä. Yinjooga tähtää rentoutumiseen ja turhasta luopumiseen. Asanoita avustetaan ja tuetaan erilaisin apuvälinein, joiden avulla asennosta ja olemisesta saadaan mahdollisimman miellyttävää. Yinjooga on parasympaattisen hermoston harjoitus, joka auttaa meitä rentoutumaan, laskemaan sydämensykettä, pidentämään hengityssykliä ja  vähentämään stressihormonien määrää. Tietoinen läsnäolo ja meditatiivinen asanaharjoittelu auttavat sidekudoksia saavuttamaan paremman joustavuuden. Asanaharjoittelu tehdään istuen, maaten ja seinää apuna käyttäen. Tämä tunti soveltuu jokaiselle joka uskaltaa pysähtyä.

Yin joogan löydät kalenteristamme  sunnuntaisin ja tilauksesta.

Barre (HOT)

Barre on maailmalla huippusuosion saavuttanut treenimuoto eikä syyttä; se on ssupertehokasta, mukaansa tempaavaa ja tuloksia syntyy nopeasti. Jos kaipaat monipuolista ja innostavaa treeniä, joka vahvistaa etenkin pakaroita, reisiä ja keskivartaloa, barre on sinua varten. 

Barre kehittää kestävyysvoimaa ja parantaa ryhtiä. Tunti pidetään barrea, eli balettitankoa apunakäyttäen. Harjoittelu pohjautuu baletista, pilateksesta ja joogasta tuttuun liikekieleen. Mitään aikaisempaa taustaa näistä lajeista ei kuitenkaan tarvita. Musiikki, liike ja tekemisen fiilis vievät mukanaan. Tunnilta kotiin viemisiksi saat voimaantuneen ja ryhdikkään olon! Tunti tehdään sukat jalassa.

Barre tunti löytyy viikkokalenteristamme ja tilaamalla omalle ryhmällesi.

Yin&Yang - tasapainon jooga

Tämä joogatunti yhdistää lempeästi voiman ja liikkuvuuden, sekä toiminnan ja rauhoittumisen. Tunnilla vuorottelevat dynaamiset asanaharjoitukset ja pysähtymisen tila, jossa annetaan keholle ja mielelle aikaa vain olla. Tämä tunti on kuin elämä itse. Sitä varten tarvitsemme molempia energioita voidaksemme hyvin ja löytääksemme tasapainon. Tunti soveltuu vasta-alkajallekin.

Yin&Yang tunti Teematunneissa ja tilattuna omalle ryhmällesi.

Joogaa kuohuvan kanssa

Onko sinulla tiedossa juhlat, polttarit tai muuten vain iloitteleva ilta kanssa ystävien? 

Tämä leikkimielinen ja hauska joogatunti voisi olla vaihtoehto, jos haluatte joogata rennoissa merkeissä nostaen välillä maljoja elämän ihanuudelle.

Tunti voi koostua rauhallisemmista asanoista tai dynaamisemmasta flow-harjoituksesta. Sisältö rakennetaan kokonaan tarpeitasi vastaavaksi.

Skumppajoogaa tilauksesta. 

Yoga Rave

Voimakas ja dynaaminen flowjooga harjoitus, joka tehdään raskaamman konemusiikin tahdissa. Rytmikäs biitti tahdistaa kehon ja mielen uudelle tasolle. 

Yoga Rave on kokemus, joka vie jooga harjoituksen uudelle tasolle. Se sähköistää kehon ja mielen tuoden harjoitteluun uudenlaisen energian ja fiiliksen.

Tunteja pidetään Teematunnilla ja tilauksesta.

Metsäjooga

Luonto antaa voimaa. Luonnon vihreys, tuoksut ja tunnelma luovat mitä parhaimman ympäristön kehon ja mielen harjoitukselle. On helppo keskittyä ja olla läsnä hetkessä taipuen asanaan puunrunkoon tukien ja lintuja kuunnellen. Metsäjooga on lempeää ja sopii kaikille, jotka haluavat nauttia luonnon hyvää tekevistä elementeistä yhdistettynä joogan mieltä ja kehoa helliviin vaikutuksiin.

Metsäjooga tunteja tilauksesta.

Fascia jooga

Kokonaisvaltainen joogaharjoitus, jossa käymme lihaskalvolinjoja (fascia) läpi asanaharjoituksen ja pallon avulla. Harjoitus parantaa erityisesti liikkuvuutta ja avaa kehon ja mielen kireyksiä. Tunti sopii kaikille ja vaikka ensimmäiseksi jooga tunniksi. Toistot tekevät asanat tutuiksi ja meillä on rauhassa aikaa tuntea liike ja muutos kehossa.

Fascia joogaa Teematunneilla ja tilauksesta.

Ilmapilates

 

Ilmapilates on hauska ja tehokas laji, joka yhdistää pilateksesta tutut keskivartaloharjoitteet ilmajoogaliinaan. Liina tuo harjoittelulle uutta syvyyttä, tehoa ja joissain tapauksissa jopa helpottaa oikeiden lihasten löytämistä ja töihin valjastamista. Harjoittelu liinan kanssa kehittää keskivartaloa tehokkaasti. Mitään akrobaattisia taitoja tai venyvyyttä ei tunnilla tarvita. Tunnilla ei olla pää alaspäin. Liikkeitä voidaan muokata jokaisen jaksamiseen ja pystyvyyteen sopiviksi. 

Ilmapilates tunteja TEEMASSA ja tilauksesta omalle ryhmällesi.

Joogaa hermostolle

Läsnäolo ajassa, paikassa, tilassa, omassa kehossa ja mielen liikkeiden äärellä rauhoittaa hermostoamme. Sitä jooga on parhaimmillaan. Joogaa hermostolle harjoituksessa keskitymme hengitykseen ja sen vaikutukseen autonomisen hermostomme parasympaattisen puolen aktivoinnissa.  Kiertäjä- eli vagushermomme on parasympaattisen hermostomme pisin ja tärkein hermo kolmen haaransa kanssa. Sen tasapainoinen toiminta määrittelee paljolti kykyämme rauhoittua ja palautua hektisen arkemme kuormasta. Istumatyö, huonot työasennot ja paikallaan oleminen vaikuttavat kehoomme ja aiheuttavat erilaisia kireyksiä ja hermopinteitä. Näitä voimme helpottaa kehollisella asanaharjoittelulla ja liikkeellä. Tervetuloa vapauttamaan niin mieltä, kuin kehonkin kireyttä tällä lempeällä harjoituksella. 

Joogaa hermostolle löytyy Teematunneilta ja tilauksesta.

Perhe Ilmajooga

Joogaa yhdessä lapsen kanssa. Temppuja, hassuttelua, uuden kokeilua ja onnistumisen iloa tarjoaa perhe ilmajooga. Tämä on ehdottomasti laatuaikaa sinulle ja pienelle ihmiselle. Tunti sopii aikuisen kanssa 4-7 vuotiaille prinsessoille, yksisarvisille, supersankareille ja leijona kuninkaille.

Tunteja tapahtumina ja tilauksesta.

Lasten oma ilmajooga

Lasten omalla ilmajoogatunnilla tehdään ilmajooga-asanoita joustavan kankaan avustamana jalat maassa, ilmassa ja välillä myös pää alaspäin. Ilmajooga on liikkumisen riemua, mutta auttaa samalla lasta keskittymään ja rauhoittumaan tekemisen äärellä. Leikkien lapsi innostuu oman kehon pystyvyydestä ja löytää rohkeutta kokeilla uusia asioita. Lasten omat ilmajoogatunnit sopivat peruskouluikäisille lapsille.

Tunteja tapahtumina ja tilauksesta esim. syntymäpäiville tai muihin juhliin ohjelmaksi.