Skip to content Skip to footer

Tapahtumat

Joogaten joulurauha 12.12.2020

Tällä tapahtumalla on jo perinteet joulurauhan tuomisessa. Otetaan taas hetki aikaa itsellemme ja omalle hyvinvoinnillemme kesken vuoden lopun kiireiden.

Klo 12.00 – 13.30 ILMATARTEN ILMAJOOGA
Tällä tunnilla antaudumme harjoitukselle kokeillen, leikitellen, riippuen ja roikkuen välillä pääkin alaspäin. Ilmajoogassa tunnilla käytetään apuna katosta riippuvaa joogaliinaa. Kangas tukee harjoitustamme ja edesauttaa kehoa ja mieltä vapautumaan kireydestä. Kankaan avulla ja painovoimaa uhmaten löydämme aivan uusia puolia joogaharjoituksesta. Ilmajoogatunnilla harjoittelu tapahtuu perinteisesti matolla, osaksi liinan tukea apuna käyttäen tai kokonaan liinan varassa roikkuen. Tunnilla edetään rauhallisesti ja jokainen yksilöllisesti huomioiden. Ilmajoogatunnille osallistutaan pitkähihaisessa paidassa ja housuissa, sekä ilman koruja. Näin huolehdimme kaikki kankaiden hygieniasta ja kunnosta.

Klo 14.00 – 16.15 KEHONKELLO – YIN JOOGA + äänimaljarentoutus
Tämä pitkä ja intensiivinen harjoitus palauttaa, rauhoittaa ja tasapainottaa. Kiinalaisen terveystiedon ja vanhan filosofian mukaan elintoimintomme noudattavat tietynlaista vuorokausirytmiä. Keholla on oma sisäinen kellonsa, jota kunnioittamalla ja kuuntelemalla olemme tasapainossa itsemme ja ympäristömme kanssa. Myös länsimainen lääketiede on tutkinut vuorokauden rytmin vaikutusta vireystilaan, kehon lämpötilaan, syömiseen, juomiseen ja muihin toimintoihin. On myös tutkittu hormonituotannon eritystä ja sen vaikutusta eri vuorokauden aikoina. Sekä vanhan viisauden, että nykytiedon valossa on päästy hyvin samanlaisiin ajatuksiin kehomme toiminnasta.
Tässä Yin jooga harjoituksessa käymme läpi koko vuorokauden kierron asettuen asanoihin pitkään ja lempeästi. Kahdentoista asanan matka meridiaanilinjoja tasapainottaen on kokemisen arvoinen hyvän olon hetki juuri Sinulle. Tervetuloa kokeilemaan oman kehon ”re-starttaamista” ja rauhoittumista Yin joogan avulla
Asanoita avustetaan ja tuetaan erilaisin apuvälinein, joiden avulla asennosta ja olemisesta saadaan mahdollisimman miellyttävää. Yinjooga on parasympaattisen hermoston harjoitus, joka auttaa meitä rentoutumaan, laskemaan sydämensykettä, pidentämään hengityssykliä ja vähentämään stressihormonien määrää. Tietoinen läsnäolo ja meditatiivinen asanaharjoittelu auttavat sidekudoksia saavuttamaan paremman joustavuuden. Asanaharjoittelu tapahtuu lempeästi istuen, maaten tai tukea apuna käyttäen.

Hinnat:
Ilmajooga 20€
(tai 2 käyntiä Valotilan 10x joogakortista)
Kehonkello Yin 25€
(tai 3 käyntiä Valotilan 10x joogakortista)
Koko tapahtuma 40€
(tai 4 käyntiä Valotilan 10x joogakortista)
Maksuvälineet: käteinen, kortti ja liikuntasovellukset ja setelit.
Varaathan paikkasi etukäteen varausjärjestelmän kautta.

Asana workshop Ilmajoogaliinoilla

Tämä workshop on juuri Sinulle, joka haluat uutta näkökantaa asanoidesi linjaamiseen ja tuntuman hakemiseen. Ilmajoogaliinaa apuna käyttäen asanat saavat aivan uudenlaista luonnetta ja maustetta. Jooga asanoista avautuu uusia puolia ja pystyt asettumaan niihin helpommin, voimakkaammin ja samalla syvemmin. Ilmajoogaliina antaa asanoille tukea ja antaa Sinulle lisää tilaa asettua asanaan. 

Käymme läpi tutut soturit (Virabhadrasana), kolmiot (Trikonasana), toispolviseisonnat (Parsvakonasana) ja puolikuun (Ardha Chandrasana). Tämä lyhyt kurssi soveltuu jokaiselle, joka haluaa saada omaan asana harjoitteluunsa uutta ajatusta ja oppia itsestään ja asanasta.
Workshopin lopussa teemme yhdessä lyhyen joogaflown, jossa pääsemme asettumaan läpikäytyihin asanoihin lattiaharjoituksessa. 

Workhop järjestetään taas alkuvuodesta 2021. Kurssille voit ilmoittautua varausjärjestelmämme kautta.  

Pukeuduthan pitkähihaiseen paitaan ja jätät turhat korut kotiin. Vältetään myös vahvoja hajusteita. 

Workshopin hinta on 35€. Sen voi maksaa etukäteen verkkokauppamme kautta tai liikuntasovelluksilla.

 

Valotilan studio

Aulangontie 44

13220 Hämeenlinna

Yhteystiedot

eva@younga.fi
Puh. 044 978 0083

Valotila © 2020 All Rights Reserved